Haal de Natuur naar je Badkamer: De Beste Planten voor een Groene Oase

Wil jij een groene oase in je badkamer creëren? Dan kun je helaas niet alle soorten planten gebruiken. De badkamer is namelijk een vochtige omgeving, waardoor je een plant hebt die goed om kan gaan met vochtige omstandigheden. Gelukkig is er een ruime keuze aan badkamerplanten. Deze planten zorgen niet alleen voor een verfraaiing van je interieur, maar helpen ook om de luchtvochtigheid te reguleren en de lucht te zuiveren. Ben je op zoek naar een badkamer plant? Dan helpen we je graag om een geschikte keuze te maken. 

 1. De Sansevieria
  De Sansevieria plant staat ook wel bekend als de vrouwentong. Deze plant groeit goed in vochtige omgevingen en kan ook goed groeien in donkere ruimtes. De Sansevieria heeft dikke bladeren, welke vocht vasthouden. Hierdoor zorgt de plant voor een ideale luchtvochtigheid. 
 2. De Varen
  Varens zijn populaire badkamer planten welke het best groeien in vochtige omstandigheden. De hoge luchtvochtigheid is dus een erg fijn gegeven voor deze plant. Je kunt in de badkamer het beste kiezen voor soorten zoals de Pteris of de Nephrolepis. Laatstgenoemde hebben prachtige weelderige groene bladeren, waardoor je gemakkelijk een tropische sfeer kan creëren. 
 3. De Lepelplant
  De Lepelplant, ook wel bekend als de Spathiphyllum, is uitstekende keuze als badkamerplant. De plant is ideaal om de badkamer op te fleuren doordat het beschikt over prachtige witte bloemen. Bovendien staat de Spathiphyllum ook bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen.
 4. Calathea
  Calathea’s zijn prachtige planten met levendige bladpatronen die een vleugje kleur en leven toevoegen aan je badkamer. De Calathea plant kan goed omgaan met een hoge luchtvochtigheid en donkere ruimtes. De Calathea heeft prachtige opvallende bladeren, waardoor ze direct een eyecatcher zijn in je badkamer. 
 5. Tillandsia
  De Tillandsia plant wordt ook wel een luchtplant genoemd. Dit komt doordat de plant geen aarde nodig heeft om te overleven. Deze epifytische planten halen voedingsstoffen uit de lucht en overleven dus perfect in vochtige ruimtes. 

Badkamerplanten staan niet alleen bekend om hun prachtige uitstraling, maar ze zorgen ook voor een gezonde sfeer. De planten reguleren de luchtvochtigheid, ze zuiveren de lucht en zorgen voor een oase van rust. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.