De populairste binnenplanten in Nederland 

Wil je jouw interieur een groene boost geven met een mooie binnenplant? Dan is het misschien interessant om te weten welke planten het populairst zijn in de Nederlandse huishoudens. Deze populaire planten zijn niet alleen een plaatje voor het oog, maar ze brengen ook een touch of natuurlijke schoonheid in je woning. 

De plantenmuur

Een echte eyecatcher voor je woning is de plantenmuur. De plantenmuur is een verticale tuin die direct een groen statement maakt in je woning. Met een scala aan planten in verschillende vormen en kleuren, creëert de plantenmuur een indrukwekkend groen decor. Het maakt niet uit of je een kleine wand wilt bedekken of je gehele kamer wilt transformeren. De plantenmuur brengt direct groen leven aan elke ruimte. 

Het suikerdruifje

Een andere favoriet in Nederland is het suikerdruifje. Deze plant staat ook wel bekend als de Hoya Kerii. Deze plant heeft hartvormige bladeren en heeft dikke stelen. De plant is extra populair doordat het een plant is welke gemakkelijk is qua verzorging. 

De skeletplant

Ben jij een liefhebber van unieke planten? Dan is de skeletplant een echte plant voor jou. De officiële naam van de plant is de Peperomia polybotrya plant. De skeletplant heeft dikke glanzende blaren, die veel weg hebben van een skeletstructuur.

De vissenstaartpalm

De Caryota Mitis, oftewel de vissenstaartpalm, is een elegante plant met lucht zuiverende kwaliteiten. De bijzondere geveerde bladeren en de slanke stelen zorgen voor een tropische look in je huis. Bovendien heeft de vissenstaartpalm de eigenschappen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. 

De Maranta Lemon Lime

Hou jij van opvallende bladpatronen? Dan is de Maranta Lemon Lime een echte aanrader. De plant heeft een uniek uiterlijk met levendige groen-gele bladeren met opvallende aderen. Deze plant geeft direct een speels en kleurrijk accent aan je interieur. 

De epipremnum marble queen

Een andere populaire plant voor binnenshuis is de epipremnum marble queen. Deze plant staat bekend om zijn marmerachtige bladeren en heeft tinten van créme en groen. De plant is een klimplant waardoor hij mooi te decoreren is op bijvoorbeeld hoge planken. 

Nepenthes alata 

Voor de liefhebbers van carnivore planten is de nepenthes alata een echte aanrader. De nepenthes alata is een vleesetende plant en is ideaal om insecten te lokken en te vangen. 

De kokodama

Wil jij een Bohemien sfeer in je huis creeeren, dan is de Kokodama een echte aanrader voor jou. De handgemaakte bollen van planten en mos geven een prachtige artistieke uitstraling. De planten zijn ideaal om op te hangen en geven een prachtig groen accent aan je interieur. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.